Exkluzivní 100% Malbec pocházející z Finca Ayni v Altamira, Valle de Uco, Mendoza.
Rafinované, přepychové, dobře kořeněné, s bohatou vůni černé švestky, rybízu a ostružin. Rozpuštěná čokoláda se vynořuje na polovině patra s akcenty asijského koření.
Odrůdové složení | 100 % Malbec. |
Původ | Lokalita Altamira, Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 50 cm. |
Vinařství | Organické, certifikace v procesu. Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 20 000 lahví. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkou tepelnou šířkou, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, nefiltrované. 18 měsíců v 3 000 a 5 000 litrových dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 522 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Tato limitovaná edice Paraje Altamira je mnohem více minerálnější než ostatní vína Ayni. Je trochu strohá a ukazuje také trochu více dřeva, ale má bohatou strukturu s chutnými taniny, hustým ovocem a křídovým koncem. Jen chce trochu více času v lahvi.
Tim Atkin 2017.
Odrůdové složení | 100 % Malbec. |
Původ | Paraje Altamira, Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 50 cm. |
Vinařství | Organické, certifikace v procesu. Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 3 000 lahví. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkou tepelnou šířkou, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, nefiltrované. 18 měsíců v 500 a 3 000 litrových dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 522 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vysoká hustota výsadby (8000 rostlin na ha) na vápenito štěrkových půdách ve výšce 1100 metrů nad mořem, vytváří svěží a tekutý styl mírného alkoholu a výrazně minerálního charakteru. Zraje 12 měsíců v dubových sudech o objemu 5000 litrů.
Po ochutnání vás potěší chuť zralých borůvek, ostružin, černých třešní a džemu. Šťavnaté, svěží, koncentrované s hebkým nižším taninem.
Odrůdové složení | 100 % Malbec. |
Původ | Vinice Los Cedros, Altamira, Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 30 až 50 cm. |
Vinařství | Organické, certifikované. Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 25 000 lahví. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkým teplotním rozsahem, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. 12 měsíců v 5 000 litrových dubových sudech a betonových nádržích. |
Enolog | Gabriel Bloise |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 385 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Estate Selection Cabernet Franc (2020)- vinařství Chakana
Vyrobeno poprvé v roce 2015, pochází výhradně z chladné zóny Gualtallary.
Z tohoto vína ucítíte chuť švestkového koláče, čerstvého i sušeného lesního ovoce, ostružinového džemu a černého pepře.
Vysoký tanin, vysoká kyselina plně hormonizující s plným tělem vína.
Střední dochuť, osvěžující.
Odrůdové složení | 100 % Cabernet Franc. |
Původ | Gualtallari, Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 0 až 70 cm. |
Vinařství | Tradiční. |
Produkce | 25 000 lahví. |
Podnebí | Svěží a slunečné s velkým teplotním rozsahem, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. 8 měsíců v betonových nádržích. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 355 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Vůně květin, ostružin, kafru, podrostu a jemného nového dřeva vychází z tohoto honosného, plného a strukturovaného trháku.
Mimořádně čistý a přepychový, by měl tento Malbec zrát 6 až 10 let. Pokud by toto víno bylo z Napa nebo Bordeaux tak by rozhodně mělo cenu od 150 do 200 dolarů. “
Robert Parker Wine Advocate.
Ve vůni i chuti cítíte svěží černé a červené ovoce, černý rybíz a rajčatové lístky.
Odrůdové složení | 70 % Malbec, 25 % Cabernet Sauvignon, 5 % Cabernet Franc. |
Původ | Vinice Los Cedros, Altamira, Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 až 1300 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý. |
Vinařství | Tradični s Organickým certifikovanim v procesu. Veganský certifikát od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 2 000 lahví. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkým teplotním rozsahem, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. 10 -12 měsíců v 5 000 litrových dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 355 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Vykazuje hustou a sytou barvu mezi rubínem a fialovou spolu se sladkou vůní dřevěného uhlí, bílé čokolády, borůvek a ostružin, smíchanou s tóny lesních plodů a jarních květin. Víno velké jemnosti, elegance a skvělé tělo zároveň nesmírně harmonické a čisté“
Robert Parker, degustátor a znalec vína.
Odrůdové složení | Malbec |
Původ | Gualtallary, Los Chacales, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý v hloubce 0 až 70 cm. |
Vinařství | Tradiční. |
Produkce | 2 000 lahví. |
Podnebí | Chladné a slunečné klima s dobrou tepelnou amplitudou, relativně vlhčí než jiné oblasti Mendozy. |
Staření a výroba vína | Zrání v dubových sudech, použitých francouzských dubových sudech a betonových nádržích po dobu 12 měsíců. |
Enolog | Gabriel Bloise |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 355 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odrůdové složení | 100 % Malbec. |
Původ | Vinice Nuna, Agrelo, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Převážně písčito hlinitá půda se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 100 cm a více. |
Vinařství | Organické a Biodynamické s certifikací od Demeter, Veganské certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 15 000 lahví. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. 6 až 10 měsíců v betonových nádržích a použitých dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 265 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po ochutnání ucítíte krásnou chuť černého ovoce, zelené papriky, bylin, travnatých tónů, rajčatových lístků a máty.
Odrůdové složení | 100 % ručně vybírané Cabernet Sauvignon. |
Původ | Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 60 až 80 cm. |
Vinařství | Organické a Biodynamické certifikované. |
Produkce | 15 000 lahví. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Staření a výroba vína | Hrozny jsou pečlivě vybírány a fermentovány v malých partiích, aby byla zachována identita vinice. Alkoholické kvašení po dobu 12 dnů s nativními a vybranými kvasinkami na teploty 26 až 30 stupňů. Dále 12 měsíců ve francouzských dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 265 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nuna Cabernet Franc 2020 pochází z Agrelo, Luján de Cuyo a má vlastní pyraziny odrůdy, které se velmi dobře kombinují s ovocným a snadno pitelným profilem, který charakterizuje vína Finca Nuna.
Odrůdové složení | 100 % Cabernet Franc. |
Původ | Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Hlína, s písčitohlinitými místy, hluboká, se štěrkem pokrytým uhličitanem vápenatým v některých oblastech, v hloubce větší než 1 metr |
Vinařství | Organické a Biodynamické s certifikací od Demeter, Veganské certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 15 000 lahví. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Staření a výroba vína | Hrozny jsou pečlivě vybírány a fermentovány v malých partiích, aby byla zachována identita vinice. Alkoholické kvašení po dobu 12 dnů s nativními a vybranými kvasinkami na teploty 26 až 30 stupňů. Dále 12 měsíců ve francouzských dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 265 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Toto víno je neobvyklou směsí pěti červených odrůd: Tannat, Cabernet Franc, Petit Verdot, Syrah a Cabernet Sauvignon. Limitovaná edice, která se snaží vyjádřit podstatu Agrelo prostřednictvím organického a biodynamického vinařství a enologie s minimálními zásahy. Sklizeno, pěstováno a lahvováno v naší Finca Nuna, což zaručuje organickou a biodynamickou certifikaci každé lahve.
Odrůdové složení | Tannat, Cabernet Franc, Petit Verdot, Syrah a Cabernet Sauvignon |
Původ | Finca Nuna, Agrelo, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Hlinité půdy s hlubokými hlinitopísčitými místy, v některých oblastech se štěrkem pokrytým uhličitanem vápenatým, v hloubce větší než 1 metr. |
Vinařství | Ekologické, Organické a Biodynamické certifikované. |
Produkce | 15 000 lahví. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Staření a výroba vína | Zrání v použitých dubových sudech a betonových nádržích po dobu 8 měsíců. |
Enolog | Gabriel Bloise |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 265 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
S ekologickou a biodynamickou certifikací (Demeter) vyjadřující typickou intenzitu vinice Nuna v Agrelo, Luján de Cuyo, Mendoza, prostřednictvím uctyhodného vinařství a minimální intervenční enologie.
Potěší vás chuť i vůně džemu z lesního a zahradního ovoce, anýzu a lékořice. Plné tělo se střední délkou dochuti. Střední kyselina a středně jemný tanin.
Vyvážené víno, snadno pitelné, oproti jiným Syrahům jemnější.
Odrůdové složení | 100 % Syrah. |
Původ | Vinice Nuna, Agrelo, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Převážně písčito hlinitá půda se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 100 cm a více. |
Vinařství | Organické a Biodynamické s certifikací od Demeter, Veganské certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Produkce | 20 000 lahví. |
Staření a výroba vína | V použitých dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 265 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chuťově čisté, ve vůni zralé višně, sušené borůvky, fialky s nádechem černého koření.
V chuti ucítíte tmavé bobulové ovoce a pikantní koření s nádechem "brettu" v závěru. Nízká kyselinka a tanin. Jednoduché, jemné víno se střední dochutí.
Odrůdové složení | 100 % Malbec. |
Původ | Vinice Agrelo, lokalita Altamira, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 700 až 1100 m n.m. |
Půda | Hluboká písčitá hlína. |
Vinařství | Tradiční a častečně organické. Veganský certifikát od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 80 000 lahví. |
Podnebí | Slunečné a suché, velké teplotní rozpětí. |
Staření a výroba vína | Tanky z nerezové oceli, betonové nádrže a použité dubové sudy. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 240 Kč s DPH - není skladem, termín dodání na dotaz
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reservas jsou vyrobeny z hroznů vybraných z našich nejlepších vinic, které se nacházejí v horní části údolí Aconcagua. Tato vína odrážejí jemnou rovnováhu mezi projevem odrůdy a zráním v dubových sudech.
Enolog Horacio Vicente vybral ty nejlepší vinice, aby vínu zajistil jeho nejcharakterističtější vůně a vytvořil zážitek, který je jedinečný a výjimečný s každým vínem.
Odrůdové složení | 96 % Cabernet Sauvignon, 4 % Carmenère. |
Původ | Vinice v údolí Aconcagua, Chile. |
Klima půda | In Situ Cabernet se vyrábí z hroznů pěstovaných na svazích kopce Paidahuen (920 metrů nad mořem) a na břehu řeky Aconcagua. Tato směs vlivů z půdy nabízí skvělý ovocný koncentrovaný výraz. |
Staření a výroba vína | Ručně sklizeno a fermentováno v nerezových tancích s regulace teploty (28ºC), toto víno se maceruje 20 dní. Poté zrálo 12 měsíců ve francouzských (70 %) a amerických dubových sudech (30 %) s obsahem 225 litrů. Po naplnění do lahví bylo skladováno nejméně 3 další měsíce před uvedením na trh. |
Enolog | Horacio Vicente |
Alkohol: | 13,5 % obj. |
Celková kyselost: | 5,5 g/l |
pH: | 3,3 g/L |
Degustace: | Intenzivní červená barva. Macerovaný rybíz a třešně, černý pepř a cedr. Dobře integrované dubové taniny vytvářejí dlouhý a elegantní závěr. |
Doporučené párování: | Vynikající víno pro nejambicióznější pokrmy z jehněčího nebo grilovaný kotlet. |
Konzumace: | Podávejte mezi 16º a 18º C. |
Informační list: Cabernet Sauvignon_ESP
Ocenění:
Stříbrná medaile, Wines of Chile Awards 2014 (sklizeň 2012)
Stříbrná medaile, Mundus Vini International 2011 (ročník 2011)
Bronzové ocenění, Japan Wine Challenge 2010 (sklizeň 2009)
Stříbrná medaile, Berlin Wein Trophy 2011 (ročník 2009)
Stříbrná medaile, Decanter Awards 2009 (sklizeň 2008)
Stříbrná medaile, Challenge International du Vin 2007, Francie (ročník 2005)
Stříbrná medaile, Vinalies International 2007, Paříž (ročník 2005)
Zlatá medaile, Concours Mondial Bruxelles 2006 (ročník 2004)
Zlatá medaile, Vinalies International 2005, Paříž (ročník 2003)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 292 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ručně sklizené a fermentované, s intenzivní červenou barvou, komplexní vůně černých oliv, černého pepře, rybízu a švestek. Vynikne v pečené šunce s medem nebo jehněčím s medovou hořčicí.
Odrůdové složení | 95 % Carmenère, 5 % Cabernet Sauvignon. |
Původ | Vinice v kopcích Paidahuen, Chile. |
Klima půda | Tento Carmenère míchá hrozny vypěstované na svazích kopce Paidahuen (920 metrů nad mořem) a na březích řeky Aconcagua. Kombinace vůní zralého červeného ovoce a dobře strukturovaných taninů typických pro vinnou révu ve svahu spolu s jemnými a elegantními tříslovinami z vinic pěstovaných na korytech řek nám dává toto komplexní víno plné aromatických nuancí a mnoho osobitosti. |
Staření a výroba vína | Ručně sklizené a fermentované v nerezových kádích s regulací teploty (28ºC), toto víno se maceruje 18 dní a poté zraje 12 měsíců ve 225litrových francouzských (50%) a amerických (50%) dubových sudech. Po lahvování bylo toto víno skladováno minimálně 3 měsíce před uvedením na trh. |
Enolog | Horacio Vicente |
Alkohol: | 13,5 % obj. |
Celková kyselost: | 5,23 g/l |
pH: | 3,67 g/L |
Degustace: | Intenzivní červená barva s fialovými odlesky. Hluboká a komplexní vůně černých oliv, černého pepře, rybízu a švestek. Plné a robustní, hutné třísloviny. |
Doporučené párování: | Lichotivé víno, které vynikne v pečené šunce s medem nebo jehněčím s medovou hořčicí. |
Konzumace: | Podávejte mezi 16º a 18º C. |
Informační list: Carmenere Reserva_ESP
Ocenění:
90 bodů, James Suckling (ročník 2019)
5 hvězdiček a „Hvězda regionu Aconcagua“ od Harper's Wine Stars 2021 (sklizeň 2018)
Stříbrná medaile na Concours Mondial de Bruxelles 2015 (ročník 2013)
Zlatá medaile na Concours Mondial de Bruxelles 2014 (ročník 2012).
Stříbrná medaile na International Wine Challenge 2013 v Londýně (sklizeň 2012).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 292 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pikantní Carmenere s vůní červeného a černého ovoce s pikantním pepřem v dochuti
Odrůdové složení | 100 % Carmenère. |
Původ | Chile / Central Valley / Rapel Valley / Colchagua Valley |
Klima půda | Tento Carmenère míchá hrozny vypěstované na svazích kopce Paidahuen (920 metrů nad mořem) a na březích řeky Aconcagua. Kombinace vůní zralého červeného ovoce a dobře strukturovaných taninů typických pro vinnou révu ve svahu spolu s jemnými a elegantními tříslovinami z vinic pěstovaných na korytech řek nám dává toto komplexní víno plné aromatických nuancí a mnoho osobitosti. |
Staření a výroba vína | 5 měsíců v americkém a francouzském dubu |
Alkohol: | 13,5 % obj. |
Alergeny | Obsahuje siřičitany |
Degustace: | Zralé, jemné taniny dodávají této kulaté a elegantní Carmenere sametovou texturu. Aroma červeného ovoce, koření, kouře a lesních tónů, Intenzivní červená barva s odstíny fialové |
Doporučené párování: | Doporučujeme s uzeným vepřovým masem v hořčičné omáčce. |
Konzumace: | Podávejte mezi 16º a 18º C. |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 270 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Parcela #7 má vlastnosti, které tolika moderním vínům chybí. Má jemný buket s vůní červeného rybízu a borůvek s doteky sous-bois, lískových oříšků a aromatických bylin, které jsou velmi atraktivní. Chuť je středně plná s vláčnými taniny a čistým červeným bobulovým ovocem smíchaným s černou paprikou, šalvějí a uzeným masem. Je velmi vyvážená a svěží, povrchová úprava dodá a ladí s dubem. Víno k pití a pití...
Odrůdové složení | Cabernet Sauvignon 40%, Petit Verdot 30 %, Merlot 15 %, Cabernet Frank 15 % |
Původ | Panquehue, Aconcagua Valley, Chile. |
Pěstování a půda | Aconcagua Andes, Chile se nachází 100 km od Santiaga. Obklopen horami o nadmořské výšce přibližně 1500 metrů. Má středomořské klima a málo srážek během vegetačního období, chladné noci zajišťují optimální zrání hroznů. |
Staření a výroba vína | Zrání v dubových sudech po dobu 14 měsíců. |
Alkohol: | 14,8 % obj. |
Alergeny | Obsahuje siřičitany |
Degustace: | Chuťově silný začátek, kořenitá a ovocná na jazyku, zemité tóny a dlouhý elegantní závěr. Silná vůně tmavého ovoce, živočišného charakteru, pražených tónů a kořenitých tónů. Barva jasně červená. |
Doporučené párování: | s grilovaným masem a grilovanou zeleninou. |
Konzumace: | Podávejte mezi 16º a 18º C. |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 492 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vynikající, chuťově jemné tělo, velmi svěží, s tóny červených bobulí, hřebíčku, čokolády s nuancemi pražených kávových zrn.
S vůní čerstvého červeného ovoce, jako jsou maliny, s tóny mírně kořenitými, chutí bylinek a vlhké země.
Odrůdové složení | Pinot Noir |
Původ | Údolí Casablanca |
Pěstování a půda | Ovoce tohoto vína pochází z vinic Belén v Casablance. Půdy jsou písčité jílovité a klima je silně ovlivněno blízkostí moře. To dává údolí identitu „studeného klimatu“, která je vyjádřena hrozny s vysokým aromatickým projevem a velkou svěžestí. Vinice je osázena ve vysoké hustotě (10 000 rostlin/hektar) na rovinatých částech pozemku se severem. jižní orientace a 16° odchylka umožňující lepší vystavení slunečnímu záření během nejchladnějších hodin dne. |
Staření a výroba vína | Hrozny se sklízejí mechanicky, s pomocí třídiče bobulí. Jakmile je lisování hotové, mošt prochází studenou předfermentační macerací po dobu tří dnů při 8°C. Alkoholové kvašení, které probíhá pomocí vybraných kvasnic osm dní při průměrné teplotě 23° C. Zpracování se provádějí tradičním a šetrným způsobem s cílem dosáhnout jemné extrakce vůní a chutí ze slupky hroznů. Jakmile je ukončeno alkoholové kvašení, kyselina jablečná se vyskytuje přirozeně. Víno je uloženo do nerezové nádrže, přičemž 25% vína zraje po dobu šesti měsíců v dříve používaných sudech. |
Alkohol: | 13,5 % obj. |
Alergeny | Obsahuje siřičitany |
Degustace: | Chuťově jemné tělo, velmi svěží, vyvážené a dobré kyselinky. S tóny červených bobulí, hřebíčku, čokolády s nuancemi pražených kávových zrn. S vůní čerstvého červeného ovoce, jako jsou maliny, s tóny mírně kořenitými, chutí bylinek a vlhké země. Barva: fialově červená s fialovými nuancemi. |
Doporučené párování: | Předkrmy, carpaccio, těstoviny s lehkými omáčkami, Asijské jídlo. |
Konzumace: | Podávejte mezi 12º a 14º C. |
Informační list: Pinot Noir Reserva_ESP Pinot Noir Reserva_ENG
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 282 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Toto je nejlepší Chardonnay od Gabriela Bloise, kombinující 20% fermentaci v sudech s 80% v betonových nádržích. Vůně limetky a citronové trávy jsou doplněny nádechem jemného dřeva, křídy a krémového patra.
Tim Atkin.
Odrůdové složení | 100 % Chardonay. |
Původ | Vinice Ayni, lokalita Altamira, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 m n.m. |
Půda | Hlinitopísčité půdy se štěrkem pokrytým uhličitanem vápenatým v hloubkách mezi 0 a 70 cm. |
Vinařství | Ekologické vinařství, certifikace „v procesu“. |
Produkce | 80 000 lahví. |
Podnebí | Chladné a slunečné klima s dobrou tepelnou amplitudou, relativně vlhčí než jiné oblasti Mendozy. |
Staření a výroba vína | Zrání sudů z francouzského dubu a betonových vajec bez epoxidu. |
Enolog | Gabriel Bloise |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 355 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bílé víno Torrontés fermentované v sudech, které při zachování aromatických vlastností odrůdy nabízí skvělou čistotu a vynikající kyselost, díky nimž je elegantní a velmi pitelné.
Odrůdové složení | 100 % Torrontes. |
Původ | Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 až 1300 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 30 až 50 cm. |
Vinařství | Tradiční, Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkým teplotním rozsahem, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Produkce | 3 500 lahví. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. V 500 litrových nových i použitých dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
Krásná vůně sušených květin, vlhké vlny, s projevy prašné cesty. V chuti svěží citrusy, citronová a pomerančová kůra.
Výborně balancující olejnatá textura vína a citrusová svěžest.
Střední délka dochuti.
Odrůdové složení | 75 % Sauvignon Blanc, Chardonnay a Viognier. |
Původ | Vinice Nuna, Agrelo, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Převážně písčito hlinitá půda se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 100 cm a více. |
Vinařství | Organické a Biodynamické, certifikace od Demeter, Veganské certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Produkce | 25 500 lahví. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. V tancích z nerezové oceli. |
Enolog | Gabriel Bloise |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 265 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na pohled je tento Torrontés zakalený se zelenkavými odlesky, super květinovou a ovocnou aromatickou chutí, doplněnou náznaky medu. Je cítit vůně sladkých pomerančů, mandarinek, broskví s tóny muškátových hroznů. Na patře je suchý a lineární s hladkou strukturou a chutí hroznové slupky.
Krásně pitelné a povedené víno.
Velmi dlouhá dochuť s příznaky růžového grepu a náznaky mandlí.
Odrůdové složení | 100 % Torrontes. |
Původ | Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1350 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 40 až 60 cm. |
Vinařství | Tradiční, Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkým teplotním rozsahem, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Produkce | 3 500 lahví. |
Staření a výroba vína | Fermentované v sudech, které při zachování aromatických charakteristik odrůdy nabízí skvělou čistotu a vynikající kyselost, díky nimž je elegantní a vysoce pitelné. Oranžová barva tohoto vína je dána skutečností, že je vyrobeno z bílých hroznů, ale je vyrobeno jako červené, tj. Macerací slupek během kvašení, téměř 8 měsíců. Jedná se o starodávný typ zpracování: macerace se slupkami způsobuje extrakci polyfenolů, které pomáhají uchovat víno a dodávají mu typickou chuť a oranžovou barvu. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 282 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Je to jasně žluté víno se zelenými tóny, s bylinnými a minerálními tóny, stejně jako s citrusovými tóny, jako je grapefruit a tropické ovoce, jako je papája nebo mango.
Odrůdové složení | 100% Sauvignon Blanc |
Původ | Údolí Rosario, centrální pobřeží Chile |
Pěstování a půda |
Údolí Rosario: Nachází se na centrálním pobřeží Chile, mezi pobřežními údolími Casablanca a San Antonio, toto podúdolí má ideální podmínky pro pěstování odrůd studeného podnebí, bílých i červených. Nachází se mezi Tichým oceánem a svahy pobřežního pohoří a je to zcela uzavřené údolí kolmé k moři. Půdy jsou žulové, bohaté na křemenné minerály a nízké množství živin, které umožňují velký průzkum kořenů a vynikající drenáž. Chladné klimatické podmínky: Blízkost oceánu prospívá našim vinicím, ranní mlhy, pobřežní vánek odpoledne a chladné noci, podmínky, které zmírňují maximální teploty a umožňují pomalé dozrávání hroznů, výsledkem čehož jsou vína se svěží kyselinkou a intenzivní chutí. |
Staření a výroba vína | Sklizeň: Na každém pozemku se provádí částečná ruční sklizeň, aby se hledala maximální zralost každé partie. Odstopkování: Část šarže se odstopkuje, aby víno získalo větší svěžest. Macerace: odstopkované hrozny se macerují v chladu po dobu 6 až 8 hodin. Lisování: Lisují se hrozny odstopkované a odstopkované, s cílem získat víno s velkou aromatickou intenzitou, objemem v ústech a velkou svěžestí. Fermentace: Fermentace probíhá při nízkých teplotách v nerezových tancích různých objemů po dobu 30 dnů. Zrání: Následně se jemné kaly nechávají tři měsíce zrát, aby se zvýšila aromatická komplexnost a textura v ústech. Poté se stáčí do lahví a po jednom až dvou měsících zrání v lahvi se uvolní do prodeje.“ |
Alkohol: | 13,5 % obj. |
Alergeny | Obsahuje siřičitany |
Degustace: | Je to jasně žluté víno se zelenými tóny, s bylinnými a minerálními tóny, stejně jako s citrusovými tóny, jako je grapefruit a tropické ovoce, jako je papája nebo mango. Svěží a šťavnatá kyselinka, vyvážené a elegantní patro se slaným závěrem. |
Doporučené párování: | Doporučuje se vychutnat jako aperitiv nebo ve společnosti mořských plodů, ryb a salátů speciálně připravených v ceviche nebo grilovaných. Klasickým párováním je navíc Sauvignon Blanc s ceviche, kde vysoká kyselost vína působí proti mineralitě přípravy. |
Konzumace: | Podávejte při 10º C. |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 348 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Naše vinařství se nachází v obci San Esteban, 870 metrů nad mořem a jeho vinice vysázené na svazích Cerro Paidahuén dosahují až 940 metrů nad mořem. Za těchto podmínek horké letní dny napomáhají zrání tříslovin a hromadění cukrů, zatímco chladný vánek, který se v noci snáší z hory, umožňuje aromatický výraz hroznů a dodává našim vínům jedinečnou pečeť.
Odrůdové složení | 100% Cabernet Sauvignon |
Klima půda | Teplé dny a chladný vánek, který sestupuje z pohoří Los Andes, jsou klíčem k maximálnímu odrůdovému projevu. Jílovitá půda má střední až nízkou úrodnost a dobře odvodněné podloží. |
Staření a výroba vína | Fermentováno v nerezových tancích s řízenou teplotou (14º-16ºC). Toto víno nezraje v sudech, aby se zachovalo odrůdové vlastnosti. |
Enolog | Horacio Vicente |
Alkohol: | 13,8 % obj. |
Celková kyselost: | 5,4 g/L (vinná) |
pH: | 3,6 |
Degustace: | Bledá barva se zelenkavými tóny. Květinové a svěží citronové aroma. Skvěle vyvážené s živou kyselinkou a jemným tělem. |
Doporučené párování: | Působivé víno, které se hodí k bílým rybám nebo korýšům. |
Konzumace: | Podávejte mezi 10º a 12º C. |
Informační list: sauvignon-blanc-classic
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 208 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fermentované v nádržích z nerezové oceli a lahvované mladé, aby si zachovaly své svěží citrusové aroma. Vynikající rovnováha jasné kyselosti a jemného těla.
Odrůdové složení | 100% Chardonay |
Klima půda | Aconcagua Andes, Chile se nachází 100 km od Santiaga. Obklopen horami o nadmořské výšce přibližně 1500 metrů. Má středomořské klima a málo srážek během vegetačního období, chladné noci zajišťují optimální zrání hroznů. |
Staření a výroba vína | Fermentované v nádržích z nerezové oceli a lahvované mladé. |
Enolog | Horacio Vicente |
Alkohol: | 13,0 % obj. |
Celková kyselost: | 5,4 g/L (vinná) |
pH: | 3,6 |
Degustace: | Slámově žlutá barva s aromatem osvěžující citrusové vůně a tropického ovoce, na chuť je svěží začátek s ovocnou paletou s jemnou dochutí. |
Doporučené párování: | S lehkými jednoduchými jídly. Vhodné i k lososu a kalamárům. |
Konzumace: | Podávejte mezi 12º a 14º C. |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 208 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Brisa se vyrábí z hroznů, které dozrály pomalu, s ovocem z chladných oblastí Central Valley. Hrozny Brisa si vychutnávají pobřežní vánek, andské větry nebo čistý vzduch na venkově a zachovávají si svou svěžest a mladistvost. Charakteristiky, které jsou patrné v lahvi spolu s maximálním vyjádřením odrůdových znaků každého kmene. Jsou to vína, která si snadno vychutnáte a jsou ideální pro ty, kteří se začínají pouštět do světa vína.
„Brisa“ je poctou čerstvosti, kterou poskytuje pobřežní a andské větry. Brisa - Vánek, zhluboka se nadechni a vychutnejte si mladé a živé víno.
Odrůdové složení | 100% Chardonay |
Klima půda | Centrální údolí. Má mírné klima, Středomoří s velkou tepelnou amplitudou. Půdy rozličné, od hlinitopísčité po hlinitou a kamenitou, s proměnlivou vlhkostí a nadmořskou výškou. |
Staření a výroba vína | Toto víno kombinuje skvělý aromatický projev a příchutě hroznů z různých odvětví Central Valley, jehož mikroklima dodává vína svěží a velmi ovocná. |
Alkohol: | 13,0 % obj. |
Celková kyselost: | 5,74 g/L |
pH: | 3,11 |
Degustace: | Barva vína zářivě slámově žlutou doplňuje čisté a ovocné aroma, s výrazem zralých hrušek a jemné citrusové tóny. Chuť je ovocná, svěží, kulatá a obklopující. |
Doporučené párování: | Kuřecí nebo krůtí maso, gratinovaní korýši a ryby se smetanovými omáčkami. |
Konzumace: | Podávejte mezi 8º a 10º C. |
Informační list: Brisa_ESP Brisa_ENG
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 215 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Organické a biodynamické růžové víno pocházející z biodynamické certifikované farmy s certifikací Demeter v Agrelo, Luján de Cuyo, Mendoza.
Toto gastronomické biodynamické růžové víno má lehké, svěží a vyvážené tělo a je směsí tří odrůd: Syrah, Malbec a Tannat.
Po napití ucítíte chuť svěžích citrusů, růžového grepu s jemně pikantním kořeněným závěrem.
Zábavné, lehce pitelné komplexní víno se střední dochutí.
Odrůdové složení | Syrah, Malbec a Tannat. |
Původ | Vinice Nuna, Agrelo, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Převážně písčito hlinitá půda se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 100 cm a více. |
Vinařství | Organické a Biodynamické s certifikací od Demeter, Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Produkce | 20 500 lahví. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. V tancích z nerezové oceli. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 265 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
První organické a biodynamické šumivé víno z Argentiny, vyrobené ze 70% Chardonnay a 30% Sauvignon Blanc. Vyrábí se metodou Champenoise (tradiční). Ideální jako aperitiv nebo k jídlu se zeleninou, nebo lehkými rybami, sushi, nebo ústřicemi. Je také vynikající pro párování dezertů, nebo při tradičním použití vína pro oslavy.
Po otevření ucítíte krásnou vůni zralého ovoce s krémovými tóny. Víno je vyvážené, komplexní a krásně svěží.
V chuti žluté a bílé ovoce s nádechem bílého pepře.
Vynikající víno které si zamilujete.
Odrůdové složení | 70 % Chardonnay, 30 % Sauvignon Blanc. |
Původ | Vinice Nuna, Agrelo, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Převážně písčito hlinitá půda se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 100 cm a více. |
Vinařství | Organické a Biodynamické s certifikací od Demeter, Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Produkce | 20 000 lahví. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. Druhá fermentace provedena tradičním způsobem, Kontakt s kvasinkami jen pro fermentaci (cca. 30 dnů), pak se provede disgorgement (tradiční proces odstranění sedimentu z hrdla lahve), aby se zabránilo kvasinkovému charakteru. |
Enolog | Gabriel Bloise |
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------