Exkluzivní 100% Malbec pocházející z Finca Ayni v Altamira, Valle de Uco, Mendoza.
Rafinované, přepychové, dobře kořeněné, s bohatou vůni černé švestky, rybízu a ostružin. Rozpuštěná čokoláda se vynořuje na polovině patra s akcenty asijského koření.
Odrůdové složení | 100 % Malbec. |
Původ | Lokalita Altamira, Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 50 cm. |
Vinařství | Organické, certifikace v procesu. Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 20 000 lahví. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkou tepelnou šířkou, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, nefiltrované. 18 měsíců v 3 000 a 5 000 litrových dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 656 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Tato limitovaná edice Paraje Altamira je mnohem více minerálnější než ostatní vína Ayni. Je trochu strohá a ukazuje také trochu více dřeva, ale má bohatou strukturu s chutnými taniny, hustým ovocem a křídovým koncem. Jen chce trochu více času v lahvi.
Tim Atkin 2017.
Odrůdové složení | 100 % Malbec. |
Původ | Paraje Altamira, Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 50 cm. |
Vinařství | Organické, certifikace v procesu. Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 3 000 lahví. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkou tepelnou šířkou, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, nefiltrované. 18 měsíců v 500 a 3 000 litrových dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Cena: 656 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vysoká hustota výsadby (8000 rostlin na ha) na vápenito štěrkových půdách ve výšce 1100 metrů nad mořem, vytváří svěží a tekutý styl mírného alkoholu a výrazně minerálního charakteru. Zraje 12 měsíců v dubových sudech o objemu 5000 litrů.
Po ochutnání vás potěší chuť zralých borůvek, ostružin, černých třešní a džemu. Šťavnaté, svěží, koncentrované s hebkým nižším taninem.
Odrůdové složení | 100 % Malbec. |
Původ | Vinice Los Cedros, Altamira, Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 30 až 50 cm. |
Vinařství | Organické, certifikované. Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 25 000 lahví. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkým teplotním rozsahem, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. 12 měsíců v 5 000 litrových dubových sudech a betonových nádržích. |
Enolog | Gabriel Bloise |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 416 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Estate Selection Cabernet Franc (2020)
Vyrobeno poprvé v roce 2015, pochází výhradně z chladné zóny Gualtallary.
Z tohoto vína ucítíte chuť švestkového koláče, čerstvého i sušeného lesního ovoce, ostružinového džemu a černého pepře.
Vysoký tanin, vysoká kyselina plně hormonizující s plným tělem vína.
Střední dochuť, osvěžující.
Odrůdové složení | 100 % Cabernet Franc. |
Původ | Gualtallari, Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 0 až 70 cm. |
Vinařství | Tradiční. |
Produkce | 25 000 lahví. |
Podnebí | Svěží a slunečné s velkým teplotním rozsahem, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. 8 měsíců v betonových nádržích. |
Enolog | Gabriel Bloise |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Cena: 416 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Vůně květin, ostružin, kafru, podrostu a jemného nového dřeva vychází z tohoto honosného, plného a strukturovaného trháku.
Mimořádně čistý a přepychový, by měl tento Malbec zrát 6 až 10 let. Pokud by toto víno bylo z Napa nebo Bordeaux tak by rozhodně mělo cenu od 150 do 200 dolarů. “
Robert Parker Wine Advocate.
Ve vůni i chuti cítíte svěží černé a červené ovoce, černý rybíz a rajčatové lístky.
Odrůdové složení | 70 % Malbec, 25 % Cabernet Sauvignon, 5 % Cabernet Franc. |
Původ | Vinice Los Cedros, Altamira, Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 až 1300 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý. |
Vinařství | Tradični s Organickým certifikovanim v procesu. Veganský certifikát od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 2 000 lahví. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkým teplotním rozsahem, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. 10 -12 měsíců v 5 000 litrových dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Cena: 528 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odrůdové složení | 100 % Malbec. |
Původ | Vinice Nuna, Agrelo, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Převážně písčito hlinitá půda se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 100 cm a více. |
Vinařství | Organické a Biodynamické s certifikací od Demeter, Veganské certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 15 000 lahví. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. 6 až 10 měsíců v betonových nádržích a použitých dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 288 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po ochutnání ucítíte krásnou chuť černého ovoce, zelené papriky, bylin, travnatých tónů, rajčatových lístků a máty.
Odrůdové složení | 100 % ručně vybírané Cabernet Sauvignon. |
Původ | Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 60 až 80 cm. |
Vinařství | Organické a Biodynamické certifikované. |
Produkce | 15 000 lahví. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Staření a výroba vína | Hrozny jsou pečlivě vybírány a fermentovány v malých partiích, aby byla zachována identita vinice. Alkoholické kvašení po dobu 12 dnů s nativními a vybranými kvasinkami na teploty 26 až 30 stupňů. Dále 12 měsíců ve francouzských dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cena: 288 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
S ekologickou a biodynamickou certifikací (Demeter) vyjadřující typickou intenzitu vinice Nuna v Agrelo, Luján de Cuyo, Mendoza, prostřednictvím uctyhodného vinařství a minimální intervenční enologie.
Potěší vás chuť i vůně džemu z lesního a zahradního ovoce, anýzu a lékořice. Plné tělo se střední délkou dochuti. Střední kyselina a středně jemný tanin.
Vyvážené víno, snadno pitelné, oproti jiným Syrahům jemnější.
Odrůdové složení | 100 % Syrah. |
Původ | Vinice Nuna, Agrelo, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Převážně písčito hlinitá půda se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 100 cm a více. |
Vinařství | Organické a Biodynamické s certifikací od Demeter, Veganské certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Produkce | 20 000 lahví. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. 20 % v 225 a 500 litrových použitých dubových sudech, 80 % v betonových nádržích po dobu 8 měsíců. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Cena: 288 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chuťově čisté, ve vůni zralé višně, sušené borůvky, fialky s nádechem černého koření.
V chuti ucítíte tmavé bobulové ovoce a pikantní koření s nádechem "brettu" v závěru. Nízká kyselinka a tanin. Jednoduché, jemné víno se střední dochutí.
Odrůdové složení | 100 % Malbec. |
Původ | Vinice Agrelo, lokalita Altamira, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 700 až 1100 m n.m. |
Půda | Hluboká písčitá hlína. |
Vinařství | Tradiční a častečně organické. Veganský certifikát od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Produkce | 80 000 lahví. |
Podnebí | Slunečné a suché, velké teplotní rozpětí. |
Staření a výroba vína | Tanky z nerezové oceli, betonové nádrže a použité dubové sudy. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Cena: 234 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bílé víno Torrontés fermentované v sudech, které při zachování aromatických vlastností odrůdy nabízí skvělou čistotu a vynikající kyselost, díky nimž je elegantní a velmi pitelné.
Odrůdové složení | 100 % Torrontes. |
Původ | Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1100 až 1300 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 30 až 50 cm. |
Vinařství | Tradiční, Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkým teplotním rozsahem, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Produkce | 3 500 lahví. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. V 500 litrových nových i použitých dubových sudech. |
Enolog | Gabriel Bloise |
Krásná vůně sušených květin, vlhké vlny, s projevy prašné cesty. V chuti svěží citrusy, citronová a pomerančová kůra.
Výborně balancující olejnatá textura vína a citrusová svěžest.
Střední délka dochuti.
Odrůdové složení | 75 % Sauvignon Blanc, Chardonnay a Viognier. |
Původ | Vinice Nuna, Agrelo, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Převážně písčito hlinitá půda se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 100 cm a více. |
Vinařství | Organické a Biodynamické, certifikace od Demeter, Veganské certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Produkce | 25 500 lahví. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. V tancích z nerezové oceli. |
Enolog | Gabriel Bloise |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Cena: 272 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na pohled je tento Torrontés zakalený se zelenkavými odlesky, super květinovou a ovocnou aromatickou chutí, doplněnou náznaky medu. Je cítit vůně sladkých pomerančů, mandarinek, broskví s tóny muškátových hroznů. Na patře je suchý a lineární s hladkou strukturou a chutí hroznové slupky.
Krásně pitelné a povedené víno.
Velmi dlouhá dochuť s příznaky růžového grepu a náznaky mandlí.
Odrůdové složení | 100 % Torrontes. |
Původ | Valle de Uco, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 1350 m n.m. |
Půda | Písčitá hlína se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 40 až 60 cm. |
Vinařství | Tradiční, Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Průměr studených teplot a nocí s velkým teplotním rozsahem, průměrně větší vlhkost než v jiných oblastech v Mendoze. |
Produkce | 3 500 lahví. |
Staření a výroba vína | Fermentované v sudech, které při zachování aromatických charakteristik odrůdy nabízí skvělou čistotu a vynikající kyselost, díky nimž je elegantní a vysoce pitelné. Oranžová barva tohoto vína je dána skutečností, že je vyrobeno z bílých hroznů, ale je vyrobeno jako červené, tj. Macerací slupek během kvašení, téměř 8 měsíců. Jedná se o starodávný typ zpracování: macerace se slupkami způsobuje extrakci polyfenolů, které pomáhají uchovat víno a dodávají mu typickou chuť a oranžovou barvu. |
Enolog | Gabriel Bloise |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Cena: 336 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Organické a biodynamické růžové víno pocházející z biodynamické certifikované farmy s certifikací Demeter v Agrelo, Luján de Cuyo, Mendoza.
Toto gastronomické biodynamické růžové víno má lehké, svěží a vyvážené tělo a je směsí tří odrůd: Syrah, Malbec a Tannat.
Po napití ucítíte chuť svěžích citrusů, růžového grepu s jemně pikantním kořeněným závěrem.
Zábavné, lehce pitelné komplexní víno se střední dochutí.
Odrůdové složení | Syrah, Malbec a Tannat. |
Původ | Vinice Nuna, Agrelo, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Převážně písčito hlinitá půda se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 100 cm a více. |
Vinařství | Organické a Biodynamické s certifikací od Demeter, Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Produkce | 20 500 lahví. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. V tancích z nerezové oceli. |
Enolog | Gabriel Bloise |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Cena: 272 Kč s DPH
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
První organické a biodynamické šumivé víno z Argentiny, vyrobené ze 70% Chardonnay a 30% Sauvignon Blanc. Vyrábí se metodou Champenoise (tradiční). Ideální jako aperitiv nebo k jídlu se zeleninou, nebo lehkými rybami, sushi, nebo ústřicemi. Je také vynikající pro párování dezertů, nebo při tradičním použití vína pro oslavy.
Po otevření ucítíte krásnou vůni zralého ovoce s krémovými tóny. Víno je vyvážené, komplexní a krásně svěží.
V chuti žluté a bílé ovoce s nádechem bílého pepře.
Vynikající víno které si zamilujete.
Odrůdové složení | 70 % Chardonnay, 30 % Sauvignon Blanc. |
Původ | Vinice Nuna, Agrelo, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina. |
Nadmořská výška | 960 m n.m. |
Půda | Převážně písčito hlinitá půda se štěrky obsahujícími uhličitan vápenatý do hloubky 100 cm a více. |
Vinařství | Organické a Biodynamické s certifikací od Demeter, Veganské, certifikované od Vegan Society. Bez genetické modifikace - GMO free. |
Podnebí | Slunečné a suché s velkým teplotním rozsahem. |
Produkce | 20 000 lahví. |
Staření a výroba vína | Spontánní fermentace s nativními kvasinkami, mírné použití siřičitanů. Druhá fermentace provedena tradičním způsobem, Kontakt s kvasinkami jen pro fermentaci (cca. 30 dnů), pak se provede disgorgement (tradiční proces odstranění sedimentu z hrdla lahve), aby se zabránilo kvasinkovému charakteru. |
Enolog | Gabriel Bloise |
V případě zájmu o toto víno nás kontaktujte telefonicky nebo emailem.
Pro velkoobchodní odběr jsou ceny individuální dle domluvy.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------